Home Afvallen Wat is de Body Mass Index?

Wat is de Body Mass Index?

1 minuten lezen
0

De Body Mass Index wordt gebruikt om te meten of iemand over- of ondergewicht heeft. De Body Mass Index wordt ook wel afgekort als BMI. Bij de Body Mass Index wordt de lengte vergeleken met het gewicht. Met deze twee variabelen kan de Body Mass Index berekend worden. Aan de hand van het resultaat kunnen uitspraken gedaan worden over het gewicht. Met de BMI berekening kun je zien of je een goed gewicht hebt, te zwaar of te licht bent. De BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht in kilo’s te delen door het kwadraat van de lengte in meters.

Het resultaat van de BMI berekening hoort vervolgens in één van de volgende groepen:

  • minder dan 18,5: er is sprake van ondergewicht.
  • 18,5 t/m 24,9: er is een gezond gewicht.
  • 25 t/m 29,9: er is sprake van matig overgewicht.
  • meer dan 30: er is sprake van ernstig overgewicht of obesitas.

De BMI berekening is niet van toepassing op bepaalde groepen. Dit zijn jongeren, ouderen en fanatieke sporters. Bij jongeren en ouderen verandert het lichaam veel waardoor de berekening niet altijd correct uitvalt. De BMI berekening neemt spiermassa niet mee in het resultaat. Iemand met veel spiermassa kan weinig vet hebben maar toch een hoog BMI resultaat behalen. De berekening is hierdoor niet correct voor fanatieke sporters.

Wat is de Body Mass Index?
4.5 (90%) 2 stemmen

Hulp nodig?

Als je net zoals veel bezoekers van deze website hulp nodig hebt bij het samenstellen van je voeding dan raden wij ‘Het keto-dieet’ boek aan van Martina Slajerova. Met meer dan 150 keto recepten, 240 pagina's en handige informatie over de ketogene levensstijl maak je een goede start aan het dieet.

Bekijk Het keto-dieet

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer van Michael
Laad meer in Afvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ketonen meten via de adem met de Ketonix Breathalyzer?

Wie met het ketodieet begint zal op een gegeven moment benieuwd zijn of er sprake is van k…