Home Targeted Ketogeen Dieet

Targeted Ketogeen Dieet

Het Targeted Ketogeen Dieet, vaak afgekort als TKD, is een variatie op het ketogeen dieet. Het is bedoeld voor sporters die meerdere keren per week trainen. Bij het dieet wordt net zoals bij een normaal ketogeen dieet het aantal koolhydraten tot een minimum verlaagd. De verhouding bestaat ook uit veel vetten en voldoende eiwitten. Dit is hetzelfde als bij het normale ketogeen dieet.

De uitzondering is dat voor en na een training wel koolhydraten genomen worden. Voor de training mag 25 tot 50 gram koolhydraten gegeten worden. Dit is ervoor bedoeld om meer energie en kracht te hebben tijdens de training. De koolhydraten geven het bloedsuikerniveau een boost zodat je beter door de trainingssessie komt. Het voorkomt dat je lichaam in ketose verkeert tijdens het trainen.

Hoeveel kan ik sporten met het Targeted Ketogeen Dieet?
De koolhydraten die je voor de training eet zijn niet voldoende om persoonlijke records te vestigen. Daarvoor is het aantal koolhydraten niet voldoende. De koolhydraten zijn ervoor bedoeld om je door de training te laten komen. Als je niet te intensief sport dan zorgen de koolhydraten ervoor dat je de sessie makkelijker kunt volhouden. Het is dan een goede combinatie van het in ketose zijn wanneer je niet sport en energie tijdens het sporten.

Targeted Ketogeen Dieet
2 (40%) 4 stemmen

Hulp nodig?

Als je net zoals veel bezoekers van deze website hulp nodig hebt bij het samenstellen van je voeding dan raden wij ‘Het keto-dieet’ boek aan van Martina Slajerova. Met meer dan 100 eenvoudige recepten, 192 pagina's en handige informatie over de ketogene levensstijl maak je een goede start aan het dieet.

Bekijk Het keto-dieet

2 Reacties

 1. Bobby WIJNEN RIEMS

  21 oktober 2017 op 07:14

  Hallo mijn naam is Bobby en ik dank u voor de website en de goede informatie die u verstrekt. Ik volg nu al drie weken het ketogeen dieet en ik ben zeer tevreden over de bereikte resultaten.

  Ik zou nu graag het targeted ketogeen dieet willen volgen aangezien ik elke dag sport :
  1 uur krachttraining (onderhoudstraining) gevolgd door 30 min duurtraining.

  Kunt u mij wat meer advies geven over het innemen van koolhydraten voor en nà de training en hoe dit van invloed is op het normale schema van het ketogeen dieet?

  Met vriendelijke groeten,
  Bobby.

  Reageer

  • Michael

   23 oktober 2017 op 06:22

   Je kunt 25 tot 50 gram koolhydraten een half uur voor de training nemen bij het targeted ketogeen dieet, in de vorm van snelle suikers. Tijdens het sporten verbruikt het lichaam altijd een mix van koolhydraten, vetten en eiwitten. De verhouding van deze drie macronutrienten hangt af van de soort en duur van de training. Bij krachttraining gebruik je voornamelijk koolhydraten. Aangezien je bij het ketogeen dieet geen voorraden glycogeen meer hebt vul je dit aan met de snelle suikers voor de training, met het doel deze te verbruiken tijdens de training. Dit heeft geen invloed op de rest van je schema. Houdt er wel rekening dat je deze koolhydraten voor de training meeneemt in de berekening van wat je dagelijks binnenkrijgt. Het is ook mogelijk dat je tijdelijk uit ketose bent doordat insuline hoger is. Een paar uur na de training hoor je vervolgens weer in ketose te raken.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *