Home Targeted Ketogeen Dieet

Targeted Ketogeen Dieet

Het Targeted Ketogeen Dieet, vaak afgekort als TKD, is een variatie op het ketogeen dieet. Het is bedoeld voor sporters die meerdere keren per week trainen. Bij het dieet wordt net zoals bij een normaal ketogeen dieet het aantal koolhydraten tot een minimum verlaagd. De verhouding bestaat ook uit veel vetten en voldoende eiwitten. Dit is hetzelfde als bij het normale ketogeen dieet.

De uitzondering is dat voor en na een training wel koolhydraten genomen worden. Voor de training mag 25 tot 50 gram koolhydraten gegeten worden. Dit is ervoor bedoeld om meer energie en kracht te hebben tijdens de training. De koolhydraten geven het bloedsuikerniveau een boost zodat je beter door de trainingssessie komt. Het voorkomt dat je lichaam in ketose verkeert tijdens het trainen.

Hoeveel kan ik sporten met het Targeted Ketogeen Dieet?
De koolhydraten die je voor de training eet zijn niet voldoende om persoonlijke records te vestigen. Daarvoor is het aantal koolhydraten niet voldoende. De koolhydraten zijn ervoor bedoeld om je door de training te laten komen. Als je niet te intensief sport dan zorgen de koolhydraten ervoor dat je de sessie makkelijker kunt volhouden. Het is dan een goede combinatie van het in ketose zijn wanneer je niet sport en energie tijdens het sporten.

Targeted Ketogeen Dieet
5 (100%) 1 stemmen

Hulp nodig?

Als je net zoals veel bezoekers van deze website hulp nodig hebt bij het samenstellen van je voeding dan raden wij ‘Het keto-dieet’ boek aan van Martina Slajerova. Met meer dan 150 eenvoudige recepten, 240 pagina's en handige informatie over de ketogene levensstijl maak je een goede start aan het dieet.

Bekijk Het keto-dieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *