Home Artikelen Slechte adem tijdens ketose en het ketogeen dieet

Slechte adem tijdens ketose en het ketogeen dieet

1 minuten lezen
3

Het ketogeen dieet is een populaire en effectieve manier om gewicht te verliezen en je gezondheid te verbeteren. Als gevolg van het verminderen van koolhydraten komt je lichaam in de noodzakelijke ketose staat. Als je het goed doet dan neemt insuline af, nemen vetten in hoge mate af en uiteindelijk komen er meer ketonen niveau in het bloed terecht. Het lichaam gebruikt dan geen glucose voor energie maar de ketonen. Als dit gebeurt dan kan er geprofiteerd worden van de voordelen maar ook zijn er symptomen zoals een slechte adem.

Slechte adem

Gebruikers van het dieet die de ketose fase bereikt hebben merken vaak een slechte adem. Een fruitachtige smaak en adem is een bijwerking van ketose. De slechte adem is het gevolg van het hoge ketonengehalte in het bloed. Wat je ruikt is aceton dat het lichaam verlaat via urine maar ook via adem. De geur uit de mond is het gevolg van aceton dat het lichaam verlaat en kan op deze manier ook gebruikt worden als meting van ketose.

Hoe te behelpen?

De slechte adem is misschien niet handig als je een date gepland hebt maar je weet dan wel dat het komt doordat je in ketose bent. Het is dan ook een positief teken als je het ketogeen dieet volgt. De slechte adem is gelukkig meestal tijdelijk. Met kauwgom of door vaker je tanden te poetsen kun je de slechte adem maskeren. Let er dan wel op dat je suikervrije kauwgom neemt.

Slechte adem tijdens ketose en het ketogeen dieet
4.6 (92%) 5 stemmen

Hulp nodig?

Als je net zoals veel bezoekers van deze website hulp nodig hebt bij het samenstellen van een voedingsschema dan raden wij ons gratis Keto weekmenu aan! Krijg direct voorgeschoteld wat je deze week nog kan eten! Het zijn 21 recepten voor 7 dagen. Elke dag ontbijt, lunch en avond maaltijd :-)

Ja die wil ik!

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer van Michael
Laad meer in Artikelen

3 Reacties

 1. erwin

  5 november 2017 op 11:48

  na hoeveel tyd gaat je lichaam over in ketose

  Reageer

  • Michael

   5 november 2017 op 12:00

   Dit verschilt per persoon; meestal vanaf ongeveer drie dagen na het beperken van de koolhydraten tot het minimum. Het kan echter langer duren.

   Reageer

 2. nadi

  2 juni 2018 op 09:47

  Als je dit rustig opbouwt en langzaam de Carbs omlaag haalt, heb je dan ook last van de vervelende ademgeur?

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Boek: Het Keto Plan van Julie van den Kerchove

Terwijl er in het Engels misschien wel honderd boeken over het ketodieet en de ketogene le…