Home MCT ketogeen dieet

MCT ketogeen dieet

MCT is de afkorting van Medium Chain Triglyceriden. Het vet dat in dierlijke producten zit bevat voornamelijk vetten met lange ketens (LCT). Middel lange ketens zijn echter beter voor een ketogeen dieet doordat deze voor meer ketonen zorgen. Door deze vetten te gebruiken kan er minder vet gegeten worden en meer eiwitten en koolhydraten. Hierdoor is er meer keuze en zijn de porties groter.

MCT vetten

Het grootste deel van de vetten bij het MCT dieet wordt gehaald uit een drankje met MCT vetten (Liquigen®). Het nadeel van de vetemulsie is dat het niet lekker is waardoor voedselweigering kan voorkomen. De vetemulsie kan gemengd worden met ander eten. Het MCT ketogeen dieet gaat uit van 70% vet, 10% eiwitten en 20% koolhydraten. De effectiviteit van het klassieke en het MCT ketogeen dieet wordt gelijk beschouwd.

MCT olie

MCT olie is een supplement dat veel gebruikt wordt voor het ketogeen dieet. De olie kun je gebruiken als vervanger van andere oliën. Het voordeel van dit supplement is dat het vrijwel alleen maar uit de vetten bestaat die de aanmaak van ketonen vergroten.

MCT ketogeen dieet
1.7 (34.29%) 7 stemmen

Hulp nodig?

Als je net zoals veel bezoekers van deze website hulp nodig hebt bij het samenstellen van je voeding dan raden wij ‘Het keto-dieet’ boek aan van Martina Slajerova. Met meer dan 100 eenvoudige recepten, 192 pagina's en handige informatie over de ketogene levensstijl maak je een goede start aan het dieet.

Bekijk Het keto-dieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *