Home Artikelen Kritieken op het ketogeen dieet

Kritieken op het ketogeen dieet

1 minuten lezen
0

Het dieet zoals het in Nederland het meest voorkomt bevat veel zetmeel en suikers. Door de eigenschappen van dit eetpatroon raken de glycogeenvoorraden van veel Nederlanders nooit helemaal leeg. Dit voorkomt dat men in ketose raakt. Doordat er voldoende te eten is voor iedereen is het normaal dat men niet meer in ketose raakt.

Ketose

Ketose wordt niet door iedereen als goed voor de gezondheid gezien. De meningen verschillen daarover. Door sommigen wordt ketose gezien als een gevaarlijke en schadelijke staat van het lichaam. Dit zou onnodige stress voor lever veroorzaken en het afbreken van de spiercellen.

Vetten

Doordat er veel dierlijke eiwitten worden gegeten zou leverschade ontstaan en doordat er ook veel dierlijke vetten worden gegeten in plaats van koolhydraten zou de kans op hart- en vaatziekten worden verhoogd. Deze mening wordt door veel medische wetenschappers gedeeld. Er wordt tegenwoordig echter anders naar gekeken als het gaat om een periodieke ketose. Een ketose voor een korte periode is normaal en kan voor voordelen zorgen voor de gezondheid.

Ketoacidose

De mensen die tegen koolhydraatarme diëten zijn hebben als ketoacidose en hypoglykemie als voornaamste redenen. Als er wordt begonnen aan een ketogeen dieet dan is een milde acidose een bijwerking. Het is echter heel anders dan een ketoacidose dat voorkomt bij diabetici waarbij het levensbedreigend kan zijn. Een levensbedreigend niveau van ketonen is onwaarschijnlijk als een gezond persoon een ketogeen dieet volgt.

Kritieken op het ketogeen dieet
4 (80%) 8 stemmen

Hulp nodig?

Als je net zoals veel bezoekers van deze website hulp nodig hebt bij het samenstellen van een voedingsschema dan raden wij ons gratis Keto weekmenu aan! Krijg direct voorgeschoteld wat je deze week nog kan eten! Het zijn 21 recepten voor 7 dagen. Elke dag ontbijt, lunch en avond maaltijd :-)

Ja die wil ik!

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer van Michael
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Boek: Het Keto Plan van Julie van den Kerchove

Terwijl er in het Engels misschien wel honderd boeken over het ketodieet en de ketogene le…