Home Artikelen Het samenstellen van een ketogeen dieet

Het samenstellen van een ketogeen dieet

1 minuten lezen
2

Er kan veel tijd gaan zitten in het samenstellen van het dieet. Het ketogeen dieet is anders dan alle andere diëten, voornamelijk omdat het percentage vetten zo hoog is. Bij het Cyclisch Ketogeen Dieet probeer je een verhouding aan te houden van 65% vetten, 30% eiwitten en maar 5% koolhydraten. Dat betekent niet dat je zoveel mag eten als je zelf wilt als je deze verhoudingen maar aanhoudt.

Calorieën

Integendeel zelfs, je moet uitgaan van het onderhoudsniveau wat je binnen mag krijgen aan de hand van je leeftijd, gewicht, lengte en activiteit. Hier ga je dan 200 tot 500 calorieën onder zitten. Van dit aantal calorieën ga je uit van de verhoudingen van 65/30/5. Dit betekent dat veel maaltijden voornamelijk uit vetten zullen bestaan. Dit beperkt je in de voedingsmiddelen die je kunt kiezen voor de maaltijden.

Wat kun je wel en niet eten?

Producten met koolhydraten moeten zoveel als mogelijk vermeden worden. Brood, rijst en andere graanproducten zijn uitgesloten van het Cyclisch Ketogeen Dieet. Deze zorgen ervoor dat het aantal koolhydraten snel te veel is. Het Cyclisch Ketogeen Dieet is een anders dan andere diëten waardoor veel voedingsmiddelen uit het moderne dieet niet gegeten kunnen worden. Dit zorgt voor drastische aanpassingen in het eetpatroon.

Het samenstellen van een ketogeen dieet
3.9 (77.5%) 8 stemmen

Hulp nodig?

Als je net zoals veel bezoekers van deze website hulp nodig hebt bij het samenstellen van je voeding dan raden wij ‘Het keto-dieet’ boek aan van Martina Slajerova. Met meer dan 100 eenvoudige recepten, 192 pagina's en handige informatie over de ketogene levensstijl maak je een goede start aan het dieet.

Bekijk Het keto-dieet

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer van Michael
Laad meer in Artikelen

2 Reacties

 1. Delphine

  5 februari 2018 op 15:56

  Ik heb nu net opgeschreven wat de resultaten zijn van de calculator. Dus bvb staat er:

  – Koolhydraten:
  30 gram
  120 kcal
  8 %

  -Eiwitten:
  91 gram
  363 kcal
  24 %

  -Vetten:
  115 gram
  1035 kcal
  68%

  enz..

  Als ik het goed versta moet je hier dus het best 30 gram koolhydraten halen uit voeding dat 120kcal bevat? is dat zo? Of bevat 30 gram koolhydraten 120 kcal?

  2. Als ik even snel kijk naar de voeding dan zie ik dat bvb een Brie +50, 28gr vet bevat en 22,5 gr eiwit. Uit één voedsel haal ik dus zowel eiwit als vet? Maar hoe weet ik dan hoeveel vet en eiwitten ik daarna nog mag eten? Dat verwart me een beetje. Kan u mij hiermee helpen aub? Hoe tel ik m’n eiwitten en vetten enzo deftig als het beide in hetzelfde voedsel zit?

  Reageer

  • Michael

   5 februari 2018 op 16:20

   30 gram koolhydraten staat gelijk aan 120 kcal. Voedingsmiddelen bevatten vaak een combinatie van eiwitten, vetten en koolhydraten. Zo is het dus mogelijk dat Brie eiwitten én vetten bevat, in verschillende hoeveelheden. Een smartphone app kan helpen om het bij te houden, bijvoorbeeld Myfitnesspal.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fruit tijdens het ketogeen dieet: koolhydraatarme fruitsoorten

Bij het ketodieet is het de bedoeling dat je minder koolhydraten eet maar hoe zit het met …