Home Artikelen Het samenstellen van een ketogeen dieet

Het samenstellen van een ketogeen dieet

1 minuten lezen
0

Er kan veel tijd gaan zitten in het samenstellen van het dieet. Het ketogeen dieet is anders dan alle andere diëten, voornamelijk omdat het percentage vetten zo hoog is. Bij het Cyclisch Ketogeen Dieet probeer je een verhouding aan te houden van 65% vetten, 30% eiwitten en maar 5% koolhydraten. Dat betekent niet dat je zoveel mag eten als je zelf wilt als je deze verhoudingen maar aanhoudt.

Calorieën

Integendeel zelfs, je moet uitgaan van het onderhoudsniveau wat je binnen mag krijgen aan de hand van je leeftijd, gewicht, lengte en activiteit. Hier ga je dan 200 tot 500 calorieën onder zitten. Van dit aantal calorieën ga je uit van de verhoudingen van 65/30/5. Dit betekent dat veel maaltijden voornamelijk uit vetten zullen bestaan. Dit beperkt je in de voedingsmiddelen die je kunt kiezen voor de maaltijden.

Wat kun je wel en niet eten?

Producten met koolhydraten moeten zoveel als mogelijk vermeden worden. Brood, rijst en andere graanproducten zijn uitgesloten van het Cyclisch Ketogeen Dieet. Deze zorgen ervoor dat het aantal koolhydraten snel te veel is. Het Cyclisch Ketogeen Dieet is een anders dan andere diëten waardoor veel voedingsmiddelen uit het moderne dieet niet gegeten kunnen worden. Dit zorgt voor drastische aanpassingen in het eetpatroon.

Het samenstellen van een ketogeen dieet
3.9 (77.5%) 8 stemmen

Hulp nodig?

Als je net zoals veel bezoekers van deze website hulp nodig hebt bij het samenstellen van je voeding dan raden wij ‘Het keto-dieet’ boek aan van Martina Slajerova. Met meer dan 150 eenvoudige recepten, 240 pagina's en handige informatie over de ketogene levensstijl maak je een goede start aan het dieet.

Bekijk Het keto-dieet

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer van Michael
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is fat adapted en wat heb je eraan?

Er wordt vaak gesproken over fat adapted maar wat betekent dat nu precies? Is dit hetzelfd…