Home Artikelen Calorieën tellen tijdens het ketogeen dieet: is het nodig?

Calorieën tellen tijdens het ketogeen dieet: is het nodig?

2 minuten lezen
0
calorieën tellen

Bij het ketogeen dieet is calorieën tellen voor de meeste mensen niet nodig. Dit betekent echter niet dat je onbeperkt kunt eten. Zo werkt het nooit als je wilt afvallen met een dieet. Zelfs met het ketogeen dieet is het mogelijk om aan te komen in gewicht. Waarom je dan geen calorieën hoeft te tellen? Van nature heb je bij het ketogeen dieet minder honger; het remt de eetlust zodat je minder eet. Je voelt je voller doordat je meer groenten eet, de eiwitten laten je langer verzadigd voelen en door de vele vetten heb je minder snel honger. Het gevolg is dat je minder eet dan normaal en minder calorieën binnenkrijgt met gewichtsverlies als resultaat.

Wanneer wel calorieën tellen?

Hoewel de meeste mensen geen calorieën hoeven te tellen tijdens dit dieet is het voor iedereen aan te raden. Door calorieën te tellen weet je hoeveel je per dag binnenkrijgt. Stel dat je op het ketogeen dieet nog steeds veel honger hebt en meer eet dan je nodig hebt dan is het nog altijd mogelijk om aan te komen in gewicht. In dit geval is het nodig om de calorieën te tellen. Dit merk je bijvoorbeeld aan het bereiken van een plateau. Zodra je een aantal weken geen gewicht meer verliest dan kan calorieën tellen helpen om te bepalen of het aan je eten ligt en dan met name de hoeveelheid. Je kunt te veel eten maar ook te weinig. Zonder calorieën te tellen kom je er simpelweg niet achter en is je calorie-inname onbekend.

calorieen tellen keto

Het is een hulpmiddel

Zelfs als je calorieën telt kun je nooit exact tot de gram weten wat je precies binnenkrijgt. Dat hoeft ook niet. Calorieën tellen is een hulpmiddel om een doel te bereiken. Vooral als je nog maar net begonnen bent en totaal geen idee hebt van hoeveel je eet is het behulpzaam. Het is een manier om te meten hoeveel energie je tot je neemt in de vorm van voeding. Als je dit eenmaal weet kun je aanpassingen maken als het afvallen niet helemaal naar wens verloopt.

Dicht bij je doel

Calorieën tellen is hiernaast handig voor de personen die al langer het dieet volgen en niet veel vooruitgang kunnen boeken. Hoe dichter je bij je streefgewicht komt, hoe moeilijker het wordt om dit te bereiken. In het begin gaat het gewichtsverlies snel maar deze snelheid neemt af zodra het einddoel in zicht komt. In deze situatie kan calorieën tellen het verschil maken. Je kunt op deze manier je eetschema exact aanpassen op wat je dagelijks mag hebben. Met de keto berekening op deze website kun je precies uitrekenen hoeveel jij per dag mag eten, verdeeld in eiwitten, vetten en koolhydraten.

Calorieën tellen tijdens het ketogeen dieet: is het nodig?
4.7 (93.33%) 3 stemmen

Hulp nodig?

Als je net zoals veel bezoekers van deze website hulp nodig hebt bij het samenstellen van een voedingsschema dan raden wij ons gratis Keto weekmenu aan! Krijg direct voorgeschoteld wat je deze week nog kan eten! Het zijn 21 recepten voor 7 dagen. Elke dag ontbijt, lunch en avond maaltijd :-)

Ja die wil ik!

Laad meer gerelateerde artikelen
Laad meer van Michael
Laad meer in Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Boek: Het Keto Plan van Julie van den Kerchove

Terwijl er in het Engels misschien wel honderd boeken over het ketodieet en de ketogene le…